Venessa Petra

Hye & Assalamualikum to all reader.. Oke now saya nak buat pengenalan pasal diri saya, blog saya, hidup saya, and semua yang berkenaan pasal saya. *saya tak cerita pasal orang lain kat sini, hanya saya si Venessa Petra! Mesti ada yang tertanya-2 apa fuction minah owner blog ni letak tanda star n color tulisan tukar warna merah tu?? Haa, tu seumpama kata dalam hati lah. Contohnya bila korang semua cakap dengan someone, mesti korang tak lari juga untuk cakap dalam hati korang kan? Korang puji ke, ape ke, korang je yang taw.. Sebelum saya sesat melalut, better saya start memperkenalkan diri ku yang tak seberapa nak menarik ni.. HEHE!


Sorry lah agak bersepah, saya tak reti edit photo.
Venessa Petra Binti Peturus *i hate this name when my age under 15.
 April on 20th 1992 
 Borneo People *lahir kat sabah, membesar kat selangor.
Student UNIRAZAK


Sifat-2 Venessa

Pemalu *pasif dengan org yg tak dikenali or baru kenal
Banyak cakap *dengan org yg rapat
Gedik *bertempat oke!
Ganas Lembut *haa? fikir lah sendiri
Mengada-2 *mintak kena puji, perhatian lebih.
Suka buat hal sendiri
Penyayang sangat-2
 Rajin Pemalas *ikut mood
Lebih kepada +tive
Pemaaf 
Pendendam *beware! 
Kesayangan
Petra's FAMILY 
Special Boyfriend
Special Girlfriend
Bestie

*oke, takat ini sahaja, kalau ada apa-2 lagi nanti aya tambah.. <3