Monday, November 28, 2011

Trend Cinta Sekarang


Hye all! Siapa kat sini ada kekasih hati sila kiss ads aku.. HAHA! Mesti semua ada kan? Tak kesah lah family ke, kereta BMW toyota kancil motor ex5 rxz kawasaki korang ke or special boy friend girl friend korang ke janji kat hati korang mengasihi sesuatu tu. Macam mana korang jaga kekasih hati korang? Especially boy, macam mana korang jaga kekasih hati special girl friend korang eh? Macam ni ke? Marah dorang kalau dorang pakai baju tak sopan? Tapi kalau keluar dengan korang tak apa pakai baju seksi-2, bukannya keluar dengan orang lain pon, sedap sikit mata memandang. Asyik pesan jangan lupa makan (gf kurus) marah kalau asyik-2 makan je (gf gemuk). Wahai gf yg badan sekeping tu tolong-2 lah paham, kalau kurus sangatkan tak sedap. Yang terlalu banyak isi pula kang bf korang malu pula jalan sebelah korang, yela macam tengah main sorok-2 je. Aku bagi korang 2 contoh je, pandai-lah korang fikir..

Situasi 1.
gf: b, boleh tak sayang keluar pakai baju yang i pakai time keluar dengan u hari tu? i nak keluar dengan kawan-2 i.
bf: u nak pergi mana je nak pakai baju tak ada lengan tu? u nak tunjuk kat siapa pula? ingat, u tu i punya. i tak suka u tunjuk hak milik i kat orang lain. i sayang u, i care pasal u that's why i buat macam ni. ha, jangan lupa pakai tudung sekali paham?
gf: oh oke b.. thanks sebab care pasal i. i sayang u juga. i sentiasa jaga hak milik u ni even i keluar dengan family or member perempuan i, i tetap bertudung taw. just for u b. <3 
Situasi 2.
bf: sayang u jangan lupa makan lagi taw, makan banyak-2 sikit.
gf: b, i dah makan lah tadi, u pon nampak i makan banyak kan?
bf: eh, tak cukup banyak tu, u makan je lagi. tengok badan u tu kurus je, bagi lah berisi sikit. ni i nak manja-2 pon rasa tulang je. u paham kan sayang? :D
gf: i faham b. tapi i rasa dah cukup makan dah. 
bf: u kurang makan benda yang berlemak kot, makan lah makanan yang banyak lemak. sayang, kalau i banyak duit i dah belikan u ubat naikkan badan, kalaulah ada kos pembedahan besarkan pa**da** yang murah i dah lama support u sayang. semua untuk u, i sanggup.
situasi 3.
bf: u, sudah-2 lah tu makan.. cuba tengok badan tu.
gf: la, i baru makan separuh, tak abis lagi ni.
bf: tengoklah badan u tu, separuh pon dah cukup lah. kang u sebok pula bising baju tak muat lah, seluar dah sempit lah. dah membazir kena beli baru. u taw tak tingginya risiko penyakit orang badan macam u ni. u pergilah buat sedut lemak ke apa ke, asalkan boleh kurus. and jangan lupa, makan nasi seminggu 3 kali je, kalau lapar tahan sikit, ni semua untuk u bukan i.
HAHA! Korang fikirlah sendiri yea.. *kalau terasa tak payah nak menggelabah, senyum je.. aku menaip ni pon sambil senyum.. 
p/s TIDAK ADA KENA-MENGENA D Y H @ M.

6 comments:

  1. kapel je kut dik, tak payah banyak sgt syaratnya..yg penting ikhlas..

    ReplyDelete
  2. @CintaZulaikha
    haha! tapi ni lah kenyataan kebanyakkan cara caring bercouple..

    ReplyDelete
  3. iyer jugak kan..huhuhu. semanis kurma tak rerasanya??..hehe

    ReplyDelete
  4. Hey Venessa,

    hmm. dalam banyak-banyak situasi tu kan, nampak macam yang si lelaki tu tak ikhlas waa! banyak gila syarat dia ek? alahai. memang semua couple cam tu ek? hehe :) saya tak faham situasi yang petama tu la dear? cam mana tu?

    ReplyDelete
  5. @Cik Iza♥
    haha! situasi yg pertama tu lah yg paling banyak org guna.. cehh, guna gitu.. maksudnya,kalau gf tu keluar dgn si bf, takpe tak pakai tudung,pakai seksi,semua tu xpe tapi kalau keluar dgn org lain kene bertudung, tutup sana tutup sini.. even si gf keluar dgn family sndri or member girl si gf.. faham? :D

    ReplyDelete