Saturday, November 19, 2011

Tips Tingkatkan Jumlah Follower.

Hye and Assalamualaikum people! Pagi ni saya rajin pulak nak bagi tip kat korang.. Jum baca antara tips tingkatkan jumlah follower ni.. First click sini. Second sini. Thank you!
Bagi blogger baru / follower sangat kurang
1. Buat SHOUTMIX a.k.a shoutbox. Ianya ternyata membantu untuk :
- blogwalking
*kunjung blog lain,bg taw dia kita follow dia n suruh dia follow balik.
*umumkan bahawa kita ada post baru untuk menarik blogger lain untuk membaca
*dan banyak lagi kegunaan, nak ngorat, chat-2 pon boleh.
Untuk buat Shoutmix Click sini
ikut step ini.

sign up macam biasa.

masukkan email yahoo atau apa-2 saja yang korang guna, yang penting wujud. Sebab Shoutmix akan menghantar satu kod yang membolehkan korang meneruskan step seterusnya. Jangan lupa sign in email korang tu pulak taw. Baca dengan teliti apa yang dia suruh buat.

isi semua maklumat yang di suruh, SHOUTMIX OR SHOUTBOX ID hanya tulis nama ataupun nombor contohnya sitinurhaliza99 pon boleh. Pilih password korang dan taip semula kat retype password. Dekat CONTACT INFORMATION pulak korang letak nama korang and email yg korang pakai. Then tick kat kotak T&S.


Pergi kat setting and setting lah apa yang patut.

setting terutama di style & color oke!

Copy embed codes and paste kan di Add gadget > Html/javascript. Preview, kalau jadi save.

2. Check Link URL follow korang.
macam ni.

Click kat more option.

click ADD LINK pergi kat blog korang, kat view blog taw.. copy link kat atas skali kat tap tu.

paste kan URL yg korang copy td. Link mesti ada ini "http://namablog.blogspot.com" tak ada tajuk-2 post lain. letak lah nama apa tuk link korang tu.. seelok-2 nya nama blog korang atau pun tema blog korang, asalkan menarik lah.
Dah siap!

Nak menambah banyakkan follower
1. Sertakan blog korang dengan aktiviti yang terdapat di blog ni..
- segment 
-contents
-giveaway
-etc.
korang boleh juga buat aktiviti tu sendiri and promote pada blogger lain untuk join.

2 comments: