Monday, November 28, 2011

Trend Cinta Sekarang


Hye all! Siapa kat sini ada kekasih hati sila kiss ads aku.. HAHA! Mesti semua ada kan? Tak kesah lah family ke, kereta BMW toyota kancil motor ex5 rxz kawasaki korang ke or special boy friend girl friend korang ke janji kat hati korang mengasihi sesuatu tu. Macam mana korang jaga kekasih hati korang? Especially boy, macam mana korang jaga kekasih hati special girl friend korang eh? Macam ni ke? Marah dorang kalau dorang pakai baju tak sopan? Tapi kalau keluar dengan korang tak apa pakai baju seksi-2, bukannya keluar dengan orang lain pon, sedap sikit mata memandang. Asyik pesan jangan lupa makan (gf kurus) marah kalau asyik-2 makan je (gf gemuk). Wahai gf yg badan sekeping tu tolong-2 lah paham, kalau kurus sangatkan tak sedap. Yang terlalu banyak isi pula kang bf korang malu pula jalan sebelah korang, yela macam tengah main sorok-2 je. Aku bagi korang 2 contoh je, pandai-lah korang fikir..

Situasi 1.
gf: b, boleh tak sayang keluar pakai baju yang i pakai time keluar dengan u hari tu? i nak keluar dengan kawan-2 i.
bf: u nak pergi mana je nak pakai baju tak ada lengan tu? u nak tunjuk kat siapa pula? ingat, u tu i punya. i tak suka u tunjuk hak milik i kat orang lain. i sayang u, i care pasal u that's why i buat macam ni. ha, jangan lupa pakai tudung sekali paham?
gf: oh oke b.. thanks sebab care pasal i. i sayang u juga. i sentiasa jaga hak milik u ni even i keluar dengan family or member perempuan i, i tetap bertudung taw. just for u b. <3 
Situasi 2.
bf: sayang u jangan lupa makan lagi taw, makan banyak-2 sikit.
gf: b, i dah makan lah tadi, u pon nampak i makan banyak kan?
bf: eh, tak cukup banyak tu, u makan je lagi. tengok badan u tu kurus je, bagi lah berisi sikit. ni i nak manja-2 pon rasa tulang je. u paham kan sayang? :D
gf: i faham b. tapi i rasa dah cukup makan dah. 
bf: u kurang makan benda yang berlemak kot, makan lah makanan yang banyak lemak. sayang, kalau i banyak duit i dah belikan u ubat naikkan badan, kalaulah ada kos pembedahan besarkan pa**da** yang murah i dah lama support u sayang. semua untuk u, i sanggup.
situasi 3.
bf: u, sudah-2 lah tu makan.. cuba tengok badan tu.
gf: la, i baru makan separuh, tak abis lagi ni.
bf: tengoklah badan u tu, separuh pon dah cukup lah. kang u sebok pula bising baju tak muat lah, seluar dah sempit lah. dah membazir kena beli baru. u taw tak tingginya risiko penyakit orang badan macam u ni. u pergilah buat sedut lemak ke apa ke, asalkan boleh kurus. and jangan lupa, makan nasi seminggu 3 kali je, kalau lapar tahan sikit, ni semua untuk u bukan i.
HAHA! Korang fikirlah sendiri yea.. *kalau terasa tak payah nak menggelabah, senyum je.. aku menaip ni pon sambil senyum.. 
p/s TIDAK ADA KENA-MENGENA D Y H @ M.

Sunday, November 27, 2011

Segmen kau follow aku, aku follow kau!

Wahh~ Title segmen gangster gitu.. HAHA! Oke, hye and Assalamualaikum all.. Today aku join segmen lagi.. *Haa, segmen lagi katanya.. Congrats pada shaz and all blogger yang dah pernah buat segmen or GA or etc sebab korang berani libatkan diri dalam aktiviti blogger ni. So, pada blogger lain yang nak join segmen ni sila klik sini untuk more details. 
Tarikh berakhir 30/12/2011 * aku tak terlambat lagi kan? tak kot..
And finally, dengan rasminya aku join segmen ni..

Harimau Malaya Belum Cukup Power

HARIMAU MALAYA  belum cukup POWER! Dalam pemerhatian aku, pemain bola yang mewakili negara kita iaitu pasukan bola Harimau Malaya belum mencapai tahap yang memuaskan.. Ini terbukti dari hasil perlawanan pasukan Harimau Malaya menentang Syria dan Bahrian dengan keputusan tewas di tangan Syria 2-0 juga tewas sekali lagi di tangan pasukan Bahrian 3-2.. *cehh, ayat aku.. macam nak buat karangan pulak.. Biasalah kalah menang, semua ni kan adat dalam perlawanan yang penting dah mencuba yang terbaik. Walaupun Malaysia tewas di tangan Syria tanpa menjaringkan sebarang gol finally malaysia dah balas balik time lawan dengan Bahrain even tertewas juga. Okey lah, at least ada gol yang dapat dijaringkan. Pada peminat fanatik pasukan bola Malaysia janganlah terlalu kecewa dengan kekalahan kali ini, kecewaan bukan jalan untuk memperbaiki pasukan bola kita sehingga memaki, menyalahkan ataupun mengutuk pasukan pemain negara kita, seelok-eloknya kita berdoa dan tetap memberi sokongan yang kental lagi kepada mereka! Pada pemain pasukan bola kita pulak, hargailah segala sokongan atau apa-apa sahaja jenis dorongan daripada penyokong korang dengan memberikan dorang kemenangan yang membanggakan dari korang. Tak ada yang mustahil, usaha lebih akan mendapat pulangan yang lebih. Mcam ayat ni jugaklah.
"when you learn more, you'll get more"
 Apa-apa pon SYABAS kepada pasukan HARIMAU MALAYA dan penyokong bola tanah air..! YOU ROCK! 

Saturday, November 26, 2011

Night With LOVE

Night in the beach with all love feelings.. 
And i feel happy.. :p

Monday, November 21, 2011

Sorry Guys!


Oke guys, korang see my tittle and also see pictue atas ni.. Menandakan aku tengah apa eh? Marah ada, geram ada semua pon ada. Aku malas nak cakap banyak, yang aku tahu SOME SHIT HAPPENS NOW! *yeahh! frukk like a frog jump-2! And the fucking thing i forced to do is hide my follower! Sorry, aku TERPAKSA! But i really need your support to follow my blog, its not just me but "we", we all need our support. Seriously sorry again but its maybe just for a moment. *yeah,show follower aku rasa penting, sebab ini satu cara untuk promote blog follower korang and maybe tanda penghargaan juga. 
For the last, sorry guys!


Sunday, November 20, 2011

Yeayhh! Segmen Cik Bunny.

Hye & Assalamualaikum all.. Saya join segmen Cik Bunny! Jom kita memeriahkan lagi segmen ni.. Cepat, tarikh tutup segmen ni 15 Disember 2011. Nak join? Nak tahu Syarat? Click sini.


*kalau jumpa blog saya sila lah follow, sudi-2 lah baca post yang ada..  Be friend! peace! 

Saturday, November 19, 2011

Tips Tingkatkan Jumlah Follower.

Hye and Assalamualaikum people! Pagi ni saya rajin pulak nak bagi tip kat korang.. Jum baca antara tips tingkatkan jumlah follower ni.. First click sini. Second sini. Thank you!
Bagi blogger baru / follower sangat kurang
1. Buat SHOUTMIX a.k.a shoutbox. Ianya ternyata membantu untuk :
- blogwalking
*kunjung blog lain,bg taw dia kita follow dia n suruh dia follow balik.
*umumkan bahawa kita ada post baru untuk menarik blogger lain untuk membaca
*dan banyak lagi kegunaan, nak ngorat, chat-2 pon boleh.
Untuk buat Shoutmix Click sini
ikut step ini.

sign up macam biasa.

masukkan email yahoo atau apa-2 saja yang korang guna, yang penting wujud. Sebab Shoutmix akan menghantar satu kod yang membolehkan korang meneruskan step seterusnya. Jangan lupa sign in email korang tu pulak taw. Baca dengan teliti apa yang dia suruh buat.

isi semua maklumat yang di suruh, SHOUTMIX OR SHOUTBOX ID hanya tulis nama ataupun nombor contohnya sitinurhaliza99 pon boleh. Pilih password korang dan taip semula kat retype password. Dekat CONTACT INFORMATION pulak korang letak nama korang and email yg korang pakai. Then tick kat kotak T&S.


Pergi kat setting and setting lah apa yang patut.

setting terutama di style & color oke!

Copy embed codes and paste kan di Add gadget > Html/javascript. Preview, kalau jadi save.

2. Check Link URL follow korang.
macam ni.

Click kat more option.

click ADD LINK pergi kat blog korang, kat view blog taw.. copy link kat atas skali kat tap tu.

paste kan URL yg korang copy td. Link mesti ada ini "http://namablog.blogspot.com" tak ada tajuk-2 post lain. letak lah nama apa tuk link korang tu.. seelok-2 nya nama blog korang atau pun tema blog korang, asalkan menarik lah.
Dah siap!

Nak menambah banyakkan follower
1. Sertakan blog korang dengan aktiviti yang terdapat di blog ni..
- segment 
-contents
-giveaway
-etc.
korang boleh juga buat aktiviti tu sendiri and promote pada blogger lain untuk join.

Tuesday, November 15, 2011

warghhh! *BADLUCK!

Hmm! Nak taw x? Tadi aku bangun lewat, yea boleh tahan lewat lah..  Class pukul 10am aku bangun lagi berapa minute pukul 10am. *wah! terbaik.. K, aku cerita dari mula. Macam biasa aku tidur kat katil aku yang tak seberapa nak empuk ni then pagi tu aku dah terjaga oleh alarm handphone aku dalam pukul 9am, ingat nak tidur lagi dalam 5 minute cam tu. Gurpp~ Tidur punya tidur jam nak dekat pukul 10am baru terbangun balik. Huhh~ Terus terduduk di buatnya! *jantung macam nak tercabut wa cakap lu!! Apa lagi, darah dah naik kepala rasa nak marah orang lah kan, aku terus pergi mandi dengan pantasnya and bersiap cepat-2! *dalam hati sambil memaki-2, *sigh! Perghh~ Nasib along tengah exam time tu kalau tak dia lah jadi mangsa aku! Haha! *along tu bf aku yea ^-^v. Tapi time tu pun aku boleh nak marah along sebab dia exam pukul 9am tapi tak kejutkan aku langsung, apelahh! 

Bengong kan aku? Salah sendiri tapi nak marah orang. HAHA! Tapi aku marah kejap je.. Kan? Kan? Kan? Lepas tu.. Haa, sambung balik cerita tadi! Aku dah siap lama dah dengan bersarungkan baju kebaya kain belah ala-2 baju cheongsam, aku tunggu bus untuk class pukul 11am punya.. Hmm! memang lewat habis lah kan! Then sampai-2 college je Tengok kat bustop budak-2 class dah keluar tengah tunggu bus! Adushhh~ Memang aku miss class foundation in education ni lah. Aku ingatkan hari ni ada presentation subject tu, rupanya Thursday ni baru present. *kalau taw macam tu baik aku terus sambung tidur je, dah lah petang ada class lagi!  Nasib along baru lepas keluar dewan exam jadi aku pon balik lah sekali dengan dia. *Nak menunggu bus gerak awal memang tak dapat lah jepp! Balik tu terus keluar makan sekali dengan along. Hehe!

So pengajaran di sini. Kalau korang dah terjaga tepat pada waktunya tu terus lah bangun, jangan nak lending-2 5 10 minit lagi, kang terlajak pulak! Ramai yang macam tu, aku taw.. Hehe! okelah, Hye & Assalamualaikum. *dah habis baru nak say hye and assalamualaikum, apadahhh!

Saturday, November 12, 2011

Hye! Jom semua blogging sambil mendapat pulangan yang lumayan!

Hye & Assalamualaikum all.. Malam ni rasa rajin plak nak share cara-2 dapat duit dengan mudah ni.. Pernah dengar tak pasal CHURP CHURP? Mesti pernah kan? But you orang just dengar macam tak ada yang menarik kan? Silap tu, silap besar.. CHURP CHURP ni bole mendatangkan hasil pada we all semua, seriously aku dah dapat berjuta-juta dari hasil CHURP CHURP ni.. *ee! venessa tipu, berjuta-juta konon. padahal baru je join.. kakaka! PERGHH~ Serius aku kali ni kan? *mestilah,tengok tittle skemah gitu!

Jom join, ikut step ni taw.. *masa untuk tiada gurauan!
First step: click sini. Terima kasih. Then akan keluar gambar bawah ini.


Second step: Pilih antara nak log in guna facebook or twitter. Click mana-2 yang kamu nak log in (facebook / twitter). Sesudah click CHURP CHURP akan suruh kamu sign in facebook/twitter, kamu hanya perlu sign in facebook/twitter and allow CHURP CHURP pada facebook/twitter kamu. 

Third step: Kamu perlu mengisi semua info yang CHURP CHURP perlukan. Jika kamu sign in menggunakan  facebook di STEP 1 click AUTHORIZE WITH FACEBOOK & di STEP 2 hanya click SKIP. Jika di twitter untuk authorize with twitter akan menjadi automatik selepas kamu sign in untuk twitter dan sudah boleh share campaign.

Rujukan pada yang sign in menggunakan facebook.

ikut setiap step, baca dan isi dengan teliti.

tick pada syarat-2 dan update.

Dah settle! Kamu dah boleh share campaign dengan hanya click share pada facebook/twitter atau mana-2 laman sosial lain.

Jangan lupa untuk isi maklumat di setting oke! Terima Kasih CHURP CHURP.

Friday, November 11, 2011

Yeahhh! coconut shake pantai klebang.

Ingat, kalau nak cari gerai coconut shake mestikan pergi gerai yang ada cop ORIGINAL tu taw! *sorry tuan punya picture, ni picture curi dari mr.google. ^-^v

HOHOHO! Marry christmas, marry christmas..! Eh, apa kena mengena dengan marry christmas pulak ni =,=' *hati senang sudah dapat coconut shake maa, tu pasal merepek sampai marry christmas! lol. Oke, hye & Assalamualaikum you orang.. Aku nak bercerita ni, you orang dengar taw. *tak kesah kan kalau saya gelarkan diri aku kau kat sini? xkan? taw.. Petang tadi kan, sekitar pukul 4pm lebih pada tarikh 11/11/11 aku pergi melantak kat coconut shake pantai klebang, melaka. Dengan sapa? with lover lah, siapa lagi. *surprise gitu, tutt-2 je dah sampai depan gerai mak aku, ehh salah! gerai coconut shake lah. Perghh! Aku pon apa lagi senyum-2 je lah, sukeee! HEHE! Lepas penat senyum sambil duduk atas kerusi kat gerai tu kitorang order lah coconut shake special, and ambik menu lain-2 lagi.

Haa, ni lah menu yang kitorang makan tadi.. Sedap kan? So pada you orang yang nak merasa keenakkan coconut shake pantai klebang yang terkenal ni boleh lah datang kegerai ni. Hanya khas kat gerai ni, tak dapat kat mana-2 gerai lagi.. Kalau dari pusat bandar hanya memakan beberapa minit sahaja, tak sampai setengah jam lah.. Tapi, PERINGATAN : sila dapat awal sebab gerai ni tutup awal and nanti you orang kena beratur panjang taw samapai masuk kat hutan seberang jalan tu.. *adeyhh~ apahal aku asyik nak mereka cerita je ni.. sorry-2,yang sampai beratur masuk hutan tu tipu belaka yea.. 

Haa, ni bukti korang kena beratur panjang.. So, sabar lah menanti geliran anda. First comes first serve! Last come just dapat tengok orang kemas gerai.. *kikiki! picture kat atas yang orang tangah beratur ni pon picture curi dari mr.google taw. X salah kot, niat sama nak promote.

Ini bukti bahawasanya makanan di coconut shake pantai klebang ni sememangnya menyelerakan!
Fuhh~ licin kot, coconut shake tu yang paling licin.. *pada girl diluar sana kalau makan or minum jangan terlalu licin pinggan gelas tu kang dapat husband BOTAKCIN, yang membawa maksud botak licin.. cehh! gurau je..

More info pasal coconut shake pantai klebang sila rujuk bawah ni.

Location:
Klebang Coconut Shake
Jalan Klebang Besar (beside Caltex), MELAKA
Contact:
Telephone number: 013-34994061
Opening hours
12.30pm-6.30pm daily (except Friday).
Friday 2pm-6.30pm

Thursday, November 10, 2011

Nak taw sex lappy you orang? opss!

Hye & Assalamualaikum all.. Saya lah c venessa petra yang pemalas nak menaip tuu, kalau warga fesbook comment-2 pon saya just like je.. HAHA! Bukan malas or sombong tapi maluuuu. *haa?? ada org tanya ke? huhai! kau venessa kalau merapu no 1, dah lari dari topik ni. Tapi friend saya banyak kat fesbook, peminat pon ramai, dorang selalu chat. *ini satu penipuan yg besar tlg jangan percaya, TERIMA KASIH! Oke-2 back to the tittle tak ada siapa nak dengar kau merepek venessa!
Haa, you orang taw tak sex a.k.a jantina lappy you orang? HAHA! Siapa nak taw sila angkat tangan. *saya tengah angkat tangan sorang-2 ni. huu~ ada la yg angkat tangan, ramainya nak taw, sabar-2 saya tengah nak bagi taw caranya la ni. Macam ni caranya, 1st step you orang cari NOTEPAD dekat accessories laptop you orang. 2nd step copy then paste ayat bawah ni kat notepad tadi.
createobject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
3rd step lepas copy and paste ayat tadi click kat file then save as, INGAT tukar save as type kepada ALL FILES and file name tu plak letak love.vbs.. Then the last step you orang cari balik file yang you orang buat tadi kat document then double click kat file tu, finally you'll get your lappy sex with what gender of voice you listen. Kalau keluar suara boy, its mean your lappy is boy, kalau suara girl plak, girl lah lappy you orang..

So pada girl yang dapat lappy boy, you orang kena lah sopan sikit. Yang boy pon sama, Jaga lah tatasusila anda di depan lappy.. kuikuikui! Girl yang dapat lappy boy jangan duduk macam picture model kita kat atas tu taw.. *karang tergoda pulak lappy boy you orang. omangai,lebih-2 pulak, lappy ade nafsu ke??
So kena lah duduk macam picture ni.. Sopan gitu,aww..!

Yeahh! Lappy saya girl, and i start to thinking what a suitable name to put on my lappy.. *wehh~ berjanggut aku memikir,baru nama lappy belum nama anak lagi! RARA! Yes, dear lappy, now your name is rara.. HEHE! I choose rara, you oang?

Tuesday, November 8, 2011

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

Hye & Assalamualaikum blogger terhebat! Semenjak dua menjak ni saya asyik jumpa segmen tingkatkan jumlah follower je, biasa lah nak kumpul follower *kecian kita kan, jumlah follower seciput je .! So pada sapa-2 yang nak tingkatkan jumlah follower blog korang jom join segmen dari si manis azfa..
Jom join. Bace syarat-2 penyertaan taw.. Tarikh tamat penyertaan ni 10 nov 2011.
Nak join? Click sini..

Thursday, November 3, 2011

Pencarian Blog Follower Bawah 500

Hye and assalamualaikum all.. Tonight vens agak free sebab tomorrow takda class, jumaat sabtu ahad memang takda class! Yahooo! Tapi kerja yg di tanggalkan oleh lecture pon agak yahooo jugak =,=' !


So, sebenarnya vens bukan nak cerita pasal class or what tapi pasal tajuk entry vens tu.. Haa, blog walking sana blog walking sini tup-2 jumpa segmen PENCARIAN BLOG FOLLOWER BAWAH 500 dari salah satu blogger terhebat sabah *fuhh~ sumpah bangga jadi orang sabah iaitu genk

Jom lah join ! Tarikh tutup penyertaan ni pada 12 NOVEMBER, PUKUL 2PM.
Nak Join Click SINI