Friday, June 24, 2011

i want my wedding cake!

sayang,saya nak cake! jom laa kita kahwin, saya dah tak sabar nak pilih wedding cake..! jom laa!
hahaa! nak kahwin gara gara tak sabar nak pilih and makan the wedding cake je! heheh!
sy nak cake macam ni!
hehe! cantik kan? color pink lg! xpon macam ni..
yuhuu.. pink lg!
or yg ni,strawberry!
blue and white.. love it!
ni pon cantik,simple tapi best! :p
ni pon sy nak.. semua sy nak!
ni pon cantik,kan syg kan??
yang ni plak look funky,gile2 macam awk! werkk!
yang penting saya nak cake saya paling cantik kat dunia ni.. ahahaha! kahwin skali je kot!
kalau takde duit nak bertingkat tingkat,yg ni pon jadi laa..
ahhaha! jangan!!!!!
errr! tak sabar nak pilih wedding cake!!!! 
*harap harap apa yg aku angankan jadi kenyataan.. hehhee!









Tuesday, June 21, 2011

dah kuat kan?

kalau KEPALA KUAT dipukul batu besar,
 silakanlah TIDAK SOLAT,
Kalau KUAT DIBAKAR,
 silakanlah BERZINA,
kalau LIDAH KUAT digunting,
 silakanlah BERDUSTA,
kalau KUAT MAKAN BANGKAI BUSUK,
 silakanlah MENGUMPAT,,
kalau  PERUT KUAT MASUK BARA API,
silakanlah MAKAN MAKANAN HARAM...!!!!

Sunday, June 19, 2011

mashaAllah!

SIAPA KATA JADI Perempuan tu SENANG????????

siapa kata jadi perempuan tu senang?
nak kena tutup sana, tutup sini
...tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising
perempuan, stoking pon kena pakai
cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari
komfem x tahan bertutup semua
tapi, perempuan cool jek
tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan?
siapa kata jadi perempuan tu senang?
tiap2 bulan, mesti ada penyakit
nak pergi kelas pon susah
cuba tengok budak lelaki , selamber jek
kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit
tapi, perempuan hidup berpuluh2 tahun dgn penyakit tiap2 bulan, survive je
tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon x perasan yg dia sakit
hebat kan perempuan?
siapa kata jadi perempuan tu senang?
hati mereka Allah jadikan lembut betul
cepat je sensitif
cuba tengok orang putus cinta
selalu perempuan yg paling susah nak lupa
lelaki lepas putus cinta cepat jek pasang baru
cuba pergi wayang tengok cerita hindustan
siapa yg paling teruk menangis?
perempuan kan?lelaki boleh gelak2 lagi
lembut tak lembut hati perempuan
tapi dengan hati yg lembut tu perempuan dapat mengagumkan lelaki
hebat tak perempuan?
disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni lah, ramai perempuan yg merajuk dengan Allah
diorang cakap, Allah x adil
kenapa Allah lebihkan lelaki?
kenapa perempuan kena dengar cakap suami?
kenapa syurga perempuan terletak di bawah kaki suami?
padahal jadi perempuan tu sangatlah susah
bak kata orang, nak jaga 10 anak lelaki, x susah macam nak jaga sorang anak perempuan
dan disebabkan perasaan negatif dekat Allah ni, ramai perempuan2 kat luar sana yg rebel
diorang pakai pakaian yg tidak menutup aurat dengan alasan, 'lelaki x payah tutup pon'
diorang berani bertepuk tampar dengan lelaki
diorang sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan janji manis kekasih yg busuk hati
kesian kan kat diorang?
disebabkan fikiran yg negatif terhadap Allah, diorang sanggup rosakkan diri diorang
diorang cakap diorang buat macam tu sbb Allah x adil
persoalannya sekarang
betul ke Allah x adil dengan perempuan?
betul, syurga perempuan terletak di bawah kaki suami
tapi, cuba ingat balik, syurga seorang anak lelaki terletak di bawah kaki siapa kalau bukan kaki ibunya?
betul, isteri kena ikut cakap suami
tapi, seorang anak lelaki kena taat pada ibunya 3 kali lebih utama daripada ayahnya
x adil lagikah Allah pada perempuan?
Allah bukan setakat adil, tapi Allah tu sangat sayang kat perempuan
untuk lelaki, syurga isterinya terletak di bawah kakinya
kalau paling banyak dia ada 4 orang isteri
cuma ada 4 orang yg syurganya bergantung pada seorang lelaki tu
tapi perempuan, ditakdirkan ada 15 orang anak lelaki
bermakna ada 15 orang yg syurganya terletak pada seorang perempuan tu
mashaAllah, hebatnya perempuan kan?
kenapa perempuan hebat?sebab kasih sayang Allah yg jadikan kita hebat
cuba dengar pula lagu2 yg berkumandang dekat radio
banyak lagu pasal perempuan kan?
jarang kita dengar lagu pasal lelaki
sayang x sayang Allah tu dekat perempuan, sampai perempuan dikasihi macam tu sekali dekat dunia
masih x adil lagikah Allah dekat perempuan?
Allah sebenarnya terlampau adil dekat perempuan
sampaikan disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni
perempuan senang nak masuk syurga
tengok hadis ni
"Apabila
seorang perempuan mendirikan sembahyan lima waktu, berpuasa sebulan
(Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh
memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai."
(Hadis Riwayat Ahmad)
x adil lagikah Allah dekat perempuan?
oh perempuan, sedarlah
betapa sayangnya Allah padamu
betapa cintanya Allah padamu
tapi, kenapa kamu nak rosakkan diri kamu kerana fikiran2 negatif yg x berasas dekat Allah?
Allah jadikan perempuan tu sebagai hiasan dunia
bayang, dunia yg besar ni, dunia yg cantik ni, kita jadi hiasan
dan seindah2 hiasan tu adalah wanita solehah
kesiannya dekat perempuan yang tolak untuk jadi seindah hiasan kan?

Friday, June 17, 2011

Nak cerita pasal MINAH BANDAR ni!

Haaa!! nak taw cite? takyah taw detail sgt la yea,tak baik agaknye!
tapi mulut girl ni memang agak macam LONGKANG laa..
dia tak kenal aku,tibe tibe nak maki aku,panggil aku minah kampung..
aku pun tak paham laa! dah r muke pon tak la semegah mana!
aku text in english ngn dia tp dia reply melayu gak,kata bandar sgt!
yg tak puas hati tu dia siap boleh cari gaduh ngn aku pulak,aku tak layan,dia cari cari aku pulak..
"mana dah minah kampung tu,off line?" haa,dia boleh cakap macam tu pulak!
macam mana org tak taw dia tujukan kat aku kalau dah aku sorg je girl time chat kat situ!
eishh! memang kurang ajar! korang tgok sendiri r,dia boleh ciap ugut ugut lg!
yg muke black tu dia,yg lain semua member aku!



da r sengal,ade plak dia suruh kitorg remove dia dr group,mane boleh weiy,ko kena remove diri ko sendiri lorhh! SUMPAH BEBAL!

AKU DAH GERAM TERUS BUAT STATUS NI! :D