Friday, December 30, 2011

nak letak title apa?

Hye reader! Lama kan aku tak buat new post? Sorry lah, otak tengah blank semenjak nak exam ni.. Oke, no need to talk much. Aku just mohon agar korang-2 semua doakan aku agar aku dapat jawap semua exam dengan cemerlang start from 3th january until 7th january.. *direct nyahh~ pengsan mak! study dah lah langsung tak smart, ape tah lagi nak hard? mimpi boleh lahh.. Apa-2 pon doakan aku juga agar aku lulus and tak ada repeat paper k! Nanti dah habis exam aku post kat blog ni banyak-2, korang bacalah sampai lebam. Salam.

P/s. Peace world.. *tiba-2..

Sunday, December 11, 2011

Gelak sattt..

Oke, hari ni penat oleh assignment. So, mesti ramai yang perasan aku jarang posting new post. Bukan tu je, blog walking menziarah blog-2 korang pon aku tak sempat.. Fuhh~ Sorry, agak busy *plus malas!. Aku ada masa nanti aku terjah blog korang eh, bagi je link, aku akan terjah punya.. InsyaAllah.. Now masa untuk gelak, bacalah petikan-2 kat bawah ni, then gelaklah yea.. *sorry,boleh tulis je,tak reti saya nak buat animation-2 ni.. Hope korang terhibur..

Son: Dad, my math teacher yelled at me today!
Dad: Why?!
Son: My teacher asked me what is 3 x 2, and I answered 6.
Dad: That's right!
Son: Then he asked me what is 2 x 3
Dad: WTF is the difference??
Son: That's what I said...
Dad: =,= . . . .
Me : Mom!i got an A in Physics
Mom: WTF!i'll give u somethin'
Me : err~err..mom,do u know what it means by "WTF"??
Mom: yea~its "WOW!THAT'S FANTASTIC"
          Me : . . . o. k. a. y :* 
Da teacher puts 2x + 5x2 ÷ -8 + 21a on da board and tells me : " Solve da prob "... i get up, and erase da board, problem solved Bitch! :D  

‎"I will always choose a lazy person to do a difficult job because, definitely he will find an easy way to do that " (Bill Gates)

:so lazy people, dun b upset, u've got many things to do!! :D *includin' me*mwahahahahahhaha XD
Oke, cukup takat ni, nanti aku share lagi.. kredit to mikalulu! Thanks friend.. cheers!  

Tuesday, December 6, 2011

Be Nice Please!

Hye BISTIE'S! please be nice with me if you still want to keep this relationship ! Don't change it to 'ENEMY' oke?!
TENSION!
What i can do? Just pray the best for you FRIEND.
"If they don't chase you when you walk away, keep walking. "

Friday, December 2, 2011

Contest 'Candid Time'


See title lah babe! HAHA! 1st time join contest.. Tak taw lah macam mana boleh terfikir nak join, Takpa lah saja join suka-2, menang kalah adat lah kan.. Lagi pon aku saja nak share picture tu! Picture yang akan aku pertaruhkan tu picture time kat college aku, time tu aku baru sem 1, 1st exam katakan semangat lah jadinya! Malam sebelum exam tu siap plan lagi dengan kawan kesayangan ku nak pakai baju warna apa. *Hoho! semangat gila ko minah, result ko apa cerita? kakaka! Kitorang plan pakai baju warna pink ala-2 purple.. hee! Suwett kan?? Serius rindu sangat dengan kenangan tu, sekarang dah tak semeriah tu, lepas sorang, sorang pindah.. hurmm. Nak buat macam mana, xpelah.. HEHE! Nak tengok picture tu?

Ni lah picture yang aku pilih untuk dipertaruhkan.. cehh!
model: atuldorrabungasiti, and aku.
Photographer: ijakecik.
Location: ICYM.
Korang pon nak join? Sila click sini yea. 
Saya nak tag, jap kita tengok siapa yang bertuah *bertuah ke? kechik zaty and shawneeobreywynne.
Itu sahaja, TQ!

Segmen Mencari Blogger Setiap Negeri

Hye & Assalamualaikum.. Segmen ni si cantik Fiqah yang tag aku untuk join.. So nampak macam interesting, sebab ni bukan segmen mencari follower or tambah follower! Niat segmen ni dibuat pon untuk mengenal blogger dari negeri lain.. Mana taw boleh share something yang kita tak tahu dari negeri lain.. 

Oke, now aku start dengan cerita aku. call me venessa for short. *sape pernah face to face dengan aku baru boleh panggil vens. 19, ya muda lagi.. Aku lahir kat Keningau, SABAH. But aku dibesarkan di semenanjung, Malaysia. Dulu aku menetap kat Subang Jaya, Selangor then pindah kat Rawang, Selangor juga. Aku ada darah SARAWAK juga sebab my mama orang Iban, Serawak. My abah pula berbangsa Murut, Sabah. So aku MUBAN, pandai-2 buat bangsa sendiri. HAHA! Bagi akugaya hidup orang sabah, sarawak dan semenanjung sama je. Cuma custom and culture yang berbeza, dari segi kehidupan society little bit same. Yang aku suka tentang sabah and sarawak adalah dorang punya makanan. Fuhh~ tak jumpa kat semenanjung babe, jaranglah jumpa kadang-2 ada yang tak pernah jumpa. Pelik-2 je makanan dorang tapi sedp taw. Sebab bagi aku yang unik tu menarik! Kalau aku berkesempatan untuk rasa masakan budaya masyarakat lain aku just try je, tak kesah lah makanan dari semenanjung or sabah sarawak! Budaya sabah sarawak juga best taw, macam-2 ada. Tarian mereka, pakaian tradisional mereka, adat mereka, kepercayaan mereka! Serius sangat menarik! Aku bangga sebab aku lahir di negara MALAYSIA yang multi culture ni. 

NI tarian bangsa murut, tariannya ala-2 burung terbang sikit.

Ni pula tarian ngajat, aku nemu mimit ajak tok, belum pro lagik, enek aku nemu la. HEHE! Jakuk iban pun nemu mimit ajak tapi mengerti jugak lah kalau org jakuk iban dengan aku. Tarian ni selalu diadakan kalau ada event kat kampung aku. Dorang main musik pakai alat tradisional taw, btw aku dah try! Memang best!

Ni pula gambar aku pakai baju tradisional iban. Sorry, gambar kurang jelas..
Oke, tu jela aku nak cerita. Takat ni sahaja lah yea. Terima Kasih..
Nak join? Sila click sini intuk maklumat lanjut..
aku tag

Thursday, December 1, 2011

NeedeD!


Aikk! Sedar tak sedar hujan rupanya bumi melaka ni.. Jam dah pukul 3.21am aku tak tidur lagi. Don't know lah lately ni aku susah nak tidur malam even dah mengantuk sangat pon aku still susah nak tidur, sometime almost 1 hours aku paksa tidur kat atas katil ni. Sampai sakit mata pejam je nak paksa tidur. Hmm! Macam-2 dalam kepala otak aku, ada saja yang aku fikir. Kadang-2 aku terfikir a.k.a berangan benda yang happy tapi hakikat sebenar happiness yang aku angankan tu tak ada pon dalam reality kehidupan aku. HEHE! Biasalah tu, tak apa aku dah lali, buat masa ni dapat berangan je pon takpa lah.. Kadang-2 tu macam-2 aku nak share kat sini tapi bila fikir 2 3 kali takut ada pula terasa hati, tak sedap pulak kalau ada yang terasa dengan perbuatan kita kan? So kalau ada yang terlanjur kata or perbuatan tu aku mintak maaf lah yea. *macam raya pulakk~ Alone, owh maybe sabab ni kot macam-2 benda terlintas kat kepala otak aku, macam-2 aku terfikir.. Yela peneman setia aku kat sini a.k.a along (sbf) pon dah balik rumah dia, dia cuti sem kan, alone lah aku dibuatnya kat college yang tak seberapa nak international ni. ! 
sakitnya merindui
Yes! This is what i did before i asleep. So many people i miss, ya so many. Especially my family, ya i know they also missed me. Before aku tidur aku mesti peluk bear, itu wajib sebab aku tidur mesti kena peluk something. Tapi yang penting aku mesti tidur bersama dengan kain batik a.k.a kain sarung mak aku, baju sbf aku and di selubungi dengan selimut sbf aku. *well,kitorang tukar selimut. tehee! boleh tergelak pula dalam tangisan ni eh.! Muka parent aku akan selalu bermain dalam kepala otak aku then mulalah air mata ni gedik-2! HEHE! Hmm~ Tuhan jelah yang tahu. Oke, THE END! Bengkak mata aku esok kang!
Ohh~rumah
Owh now sebok cari rumah babe! Pening kepala, kejap nak kejap tak nak! Adeyh~ Buat kepala otak aku messy je! Apasal susah sangat ni? Jawapan "ENTAH"! So just be silent, malas nak cakap banyak!
Ya, ASSIGNMENT you also KILL me ya!
# aku taip ni sambil layan lagu DJ BLEND! Tak padan dengan sadness feeling pula.. Then now rasa nak kencing pula, adeyhh malasnya nak pergi toilet! alright, thats all! *miss my sbf!